2011. szeptember 7., szerda

Top 10-Befejező mozdulatok

-A promózók után,most egy újabb Top 10-es listát állítunk fel,ezúttal azonban nem csak az aktív pankrátorokat rangsoroljuk,hanem körül néztünk a régi nagyoknál is.Mint a címből már kiderült megpróbáljuk a tíz legjobb befejező mozdulatot összeszedni.Megjegyzésben várjuk szeretettel a  ti top 10-es listátokat is!Természetesen egy szubjektív lista,mint,minden hasonló összeállítás,így lesz amivel nem fogtok egyetérteni.


10.Randy Orton-R.K.O.
Egyike a leggyorsabban végrehajtható mozdulatoknak.Éppen ezért Orton szinte bármikor képes lecsapni vele.Sokan a push miatt nem kedvelik Orton-t (mi sem),de mindenképpen kiérdemelte a 10.helyet,mert ugyan egy egyszerű mozdulatról van szó,de saját egyéniségére tudta szabni,és minden alkalommal meggyőző.

9.Mistico(aka Sin Cara)-La Mistica
Egy submission mozdulat kapta a 9. helyet méghozzá az eredeti Sin Carát alakító Mistico-tól.A mozdulat végrehajtója után, találóan a La Mistica nevet kapta.Ez a mozdulat rendelkezik mindazzal aminek egy finisherrel rendelkeznie kell a pankrációban.Elegáns,stílusos,hatásos,és szinte mindenkin végrehajtható,arról nem is beszélve,hogy egy feladásos győzelem sokak szemében többet ér,mint a sima pin fall.

8.John Morrison-Starship Pain
Ez egy döbbenetes mozdulat.Nagyon látványos,nagyon hatásos,viszont rettentő nehéz is végrehajtani,ezért a listán nem került előrébb,mert sokszor,mire Morrison végre tudná hajtani a mozdulatot az ellenfél összeszedi magát.Viszont ezzel együtt is nagyon szeretjük,és jobb finishert nem kívánhatunk John-nak,mert egy ilyen tehetséges,és atletikus pankrátorhoz,egy ilyen extrém mozdulat illik.

7.Rey Mysterio-619
Egyike a legegyedülállóbb mozdulatoknak.Nem szükséges magyarázni a Top 10-ben való helyét.Mysterio ennek a mozdulatnak is köszönheti,hogy az egyik legnagyobb pankrátor lett Mexikó történetében.

6.Kurt Angle-Angle Slam
A sokszoros világbajnok már rengeteg meccset nyert meg az Angle Slam-nek köszönhetően.Különösebb előkészítést nem igényel,és elég alaposan kiüti az ellenfelet.Nem tartozik a leglátványosabb mozdulatok közzé,de hatásossága,kifinomultsága miatt helyet kapott a mi Top 10-es listánkon. 
5.Stone Cold-Stunner
Minden idők egyik legnagyobb szupersztárjának a befejező mozdulata kiérdemelte,hogy a legjobb ötben legyen.Hasonlóan az R.K.O-hoz hirtelen lehet vele lecsapni,és bizony ezt sokszor ki is használta Austin.A mozdulat kiválóan illik Stone Cold karakteréhez,és ezt szinte mindenki meg is tapasztalhatta,aki a ring közelében találkozott a WWE koronázatlan sörivó bajnokával. 
4.Brock Lesnar-F-5
Az egyik legdominánsabb mozdulat,ami csak valaha létezett,egy igazi óriástól.Ha Lesnar lecsapott az F-5-el onnan már nem volt menekvés.Még az sem okozott problémát Brock-nak,hogy erőmozdulatról lévén szó,nem mindenkin egyszerű végrehajtani,mivel Lesnar hihetetlen erős,így akár a legnehezebb ellenfelének is könnyedén bevitte ezt a mozdulatot.

3.Shawn Michaels-Sweet Chin Music
Ezt a mozdulatot mindenki szereti.Minden alkalommal tökéletesen hajtja végre a pankráció egyik halhatatlan legendája,és még ma is döbbenetes,hogy mi módon tudja olyan magasra emelni a lábát,hiszen nem egy alkalommal kellett bevetnie két méter fölötti embereken.Fantasztikus!

2. The Undertaker-Tombstone Piledriver
Egy kultikus mozdulat a WWE történetében.Nagyon kevés olyan ember van,aki egy Tombstone után nem vesztette el a mérkőzést,így egyike a legveszélyesebb mozdulatoknak.A sírásó Wrestlemanian tartó győzelmi sorozatát is nagyban ennek a finishernek köszönheti.

1.Petey Williams-Canadian Destroyer
Egyszerűen brutális.Senkit nem irigylünk,a mozdulat elszenvedői közül.Ezzel a mozdulattal szinte kizárt,hogy ne az nyerje meg a meccset,aki végrehajtotta.Nálunk teljes mértékben kiérdemelte a győzelmet,de a szavak helyett inkább beszéljenek a képek.
   

3 megjegyzés:

  1. Szerintem azok a jó finisherek amiket az adott pankrátor bárkin végre tud hajtani. Mondjuk aki az első a listán kíváncsi vagyok mit kezdene egy Mark Henryvel...

    Szerintem:
    10. Daniel Bryan - Lebell lock (sub.)
    9. Shawn Michaels - Sweet Chin Music
    8. The Miz - Skull Chrusing Finale
    7. Randy Orton - RKO
    6. HHH - Pedigree
    5. Mr. Anderson - Mic Check
    4. Edge - Spear
    3. Alberto del Rio - Cross armbreaker
    2. Chris Jericho - Codebreaker
    1. Jeff Hardy - Twist of Fate + Swanton bomb

    VálaszTörlés
  2. Hát ez az első helyezett ismét egy nagyon nagyon szar... már nem bántásból de tényleg nem jó ez

    VálaszTörlés
  3. Jézusom, a kis Disney-PG-n nevelkedett trollok... Ha a Canadian Destroyer nem tetszik, akkor nézd meg Cérna sz.r AA-jét ezerszer. A CD (front flip piledriver)-vel, ha nem vigyázol, kitöröd az ellenfél nyakát. Hihetetlen összpontosítást és atletikus képességet igényel.

    10. Kurt Angle - Angle Slam
    9. Rhino - Gore
    8. Goldberg - Jackhammer
    7. DDP - Diamond Cutter
    6. Douglas Williams - Chaos Theory
    5. Amazing Red - Code Red
    4. CM Punk - Go to Sleep
    3. AJ Styles - Avalanche Styles Clash
    2. Homicide - Gringo Killa
    1. Petey Williams - Canadian Destroyer
    http://www.youtube.com/watch?v=abB-jz9e004

    VálaszTörlés